header-bedrijf

Bedrijf

Al sinds 1992 is Jansen Hibiscus gespecialiseerd in de teelt van Hibiscus, Hortensia en Poinsettia. Voor al deze producten staat kwaliteit hoog in het vaandel. Jansen Hibiscus richt zich voor het grootste deel op daghandel. De teelt van de Hibiscus is de hoofdteelt. Hiermee zijn zij 365 dagen in een jaar mee in de weer. 

Met de Hortensia in een potmaat 13 cm proberen ze onderscheidend te zijn, wat je terug kunt zien in het assortiment. Zij steken veel tijd in speciale soorten en kleuren waarvan het moeilijk is deze in grote hoeveelheden te telen.

In het najaar worden er Poinsettia in een 13 cm pot geteeld. Met de grote diversiteit aan kleuren en sterke kwaliteit kunnen zij zich goed onderscheiden van de massa.Geschiedenis
De familie Jansen heeft al meer dan 100 jaar ervaring in de agrarische sector. Al in 1800 teelden zij aardappelen, spruiten en tulpenbollen. Later kwam men tot de bouw van muurkassen en druivenserres. Door de jaren heen kreeg de naam Jansen bekendheid bij de aanvoer van o.a. vroege druiven en door de teelt en verkoop van pootbare tomatenplanten.

 Jansen Hibiscus

In 1992 zijn wij begonnen met de teelt van Hibiscus, Hortensia en Poinsettia. Voor al deze producten staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Wij richten ons voor het grootste deel op daghandel. De teelt van de Hibiscus is voor ons de hoofdteelt. Hiermee zijn wij 365 dagen in een jaar mee in de weer. De Hibiscus teelt is een zeer gespecialiseerde teelt en vooral in de winter een teelt waarmee je er niet alleen komt met groene vingers.

Om onze klanten er zeker van te laten zijn dat ze elk Hibiscus seizoen een goede kwaliteit kunnen verwachten, hebben wij de complete cyclus van moerplant naar stek, naar afleverbaar product in eigen hand. Op deze mannier kunnen we nooit voor grote verassingen  komen te staan.

In 1992 had ons bedrijf een oppervlakte van 7000m2, om aan de vraag te kunnen blijven voldoen zijn wij in 2004 uitgebreid naar een oppervlakte van 10800m2. Doordat de vraag naar onze kwaliteit bleef stijgen hebben wij in 2009 een compleet nieuwe locatie van 17000m2 in bedrijf genomen. Deze locatie is voorzien aan alle nieuwste eisen waaraan een bedrijf van deze tijd aan moet voldoen.

Wij doen ons uiterste best om elk jaar een zo goed mogelijk en vernieuwd  product neer te zetten. Elk jaar worden er diverse proeven gedaan om ons assortiment uit te breiden en waar nodig dit nog beter te maken.

Met  de teelt van Hortensia`s  beginnen wij de eerste 12 weken van het jaar. Met de Hortensia in een potmaat 13cm proberen we altijd ons te onderscheiden van de bulk, dit kunt u terugzien in ons assortiment. Wij steken veel tijd in speciale soorten en kleuren waarvan het moeilijk is deze in grote hoeveelheden te telen, hierdoor onderscheiden we ons met de massa.

In het najaar worden er Poinsettia in een 13 cm pot geteeld. Met onze grote diversiteit aan kleuren en sterke kwaliteit kunnen wij ons goed onderscheiden van de massa. Elk jaar proberen wij voor onze klanten ons assortiment te vernieuwen.

.

 Milieu
Ons nieuwe bedrijf is ingericht om zo goed mogelijk het milieu te sparen. Dit doen we door een aatal punten:

  • De warmte die nodig is voor de opkweek komt  voor 100 % van een warmte kracht installatie. Door het zelf maken van elektriciteit  komt warmte en co2 vrij, deze gebruiken wij voor de opkweek van planten.
  • Wij recyclen als ons gietwater, waardoor we geen verspilling hebben van meststoffen.
  • Doormiddel van instectengaas in onze luchtramen komen er geen schadelijke insecten van buiten het waarhuis naar binnen. Hierdoor beperken wij het gebruik van chemische middelen.
  • Doormiddel van geveldoek en 3 bovenschermen gaat er zo min mogelijk warmte verloren, en stoten wij geen licht uit tijdens de nacht.